Scienceworld.cz
PRO MOBIL
PRO MOBIL


KLASICKY
KLASICKY


Rozcestník: Dějiny zemědělství a kuchařství

Čím se živili Babylóňané, Egypťané, staří Řekové či Aztékové? Kde se poprvé pekl chleba či vařilo pivo. Na Scienceworldu jsme pro vás připravili další, tentokrát poněkud odlehčenější rozestník.

Poznámka: Rozcestníky přinášejí základní přehled oboru a nejsou aktualizovány. Aktuální články hledejte spíše podle rubrik.

Články k historii stravování, některé z nich vznikly jako součást diplomové práce na pražské VŠCHT,část v upravené podobě vyšla v časopise Výživa a potraviny…

Co se jedlo v Egyptě a v Babylóně

Antické období

Předkolumbovská Amerika

Vánoce ve staročeské kuchyni

Nejstarší česká kuchyně

Chléb: Strava vězňů i velmožů

Kapitoly z historie piva

Z historie kuchařských knih

Něco málo o starém kuchařství obsahuje i článek
Aztékové: Nejen lidské oběti

Proč nemáme v sadech duby jaké rostliny se dnes pěstují a proč

Je možné si také stáhnout diplomovou práci věnovanou staročeskému kuchařství

Volný vztah k problematice kuchařství a výživy mají i články

Je cholesterol skutečně takový zabiják?

Je med skutečně tak zdravý?

autor Pavel Houser


 
 
Nahoru
 
Nahoru