Tisková zpráva AV ČR: Původ obratlovců

Biologie |

Ve dnech 2. a 3. června 2005 se koná v Praze Mezinárodní symposium o původu obratlovců, které pořádá Geologický ústav Akademie věd ČR a Přírodovědecká fakulta UK. Symposium se koná při příležitosti 150. výročí narození významného zoologa 19. století a jednoho ze zakladatelů evoluční morfologie Bertholda Hatscheka, který v Praze přednášel v letech 1885 až 1896 a to právě v historické budově ve Viniční ulici č. 7, kde se symposium uskuteční. Symposium se bude vůbec poprvé věnovat problematice původu obratlovců současně z hlediska paleontologie, vývojové morfologie a molekulární biologie. Vystoupí na něm odborníci z Číny, Spojených států, Japonska a významní evropští vědci.

Bližší informace o programu konference lze nalézt na

Kontakt:
Doc. Zbyněk Roček, Geologický ústav Akademie věd ČR, e-mail: rocek@gli.cas.cz