Tisková zpráva: IBM, Sony a Toshiba budou dále spolupracovat

Dohoda nyní zahrnuje základní výzkum v oblasti stěžejních technologií pro výrobu 32nanometrových polovodičů. Partneři v posledních pěti letech spolupracovaly na návrhu mikroprocesoru Cell a na souvisejících technologiích zpracování křemíku na izolantu pro 90 a 65nanometrové polovodiče.

Společnosti IBM, Sony Corporation a Toshiba oznámily zahájení nové pětileté fáze spolupráce na vývoji technologií.

V rámci aliance zaměřené na výzkum a vývoj polovodičů budou spolupracovat na základním výzkumu, který souvisí se zdokonalováním technologií zpracování 32nanometrových a menších polovodičů. Dohoda umožní třem zúčastněným společnostem rychleji zkoumat, vyhledávat a komerčně uvádět nové technologie pro spotřební elektroniku a další oblasti uplatnění.

Společnosti Sony Corporation, Sony Computer Entertainment Inc., Toshiba a IBM v posledních pěti letech spolupracovaly na návrhu mikroprocesoru Cell a na souvisejících technologiích zpracování křemíku na izolantu (SOI) pro 90 a 65nanometrové polovodiče.

„Je to velice úspěšné partnerství,“ řekl Masashi Muromachi, prezident a generální ředitel Semiconductor Company koncernu Toshiba Corporation. „Kombinace špičkové technologie zpracování a výrobních možností společnosti Toshiba, polovodičových technologií a znalosti spotřebních trhů společnosti Sony s nejmodernější technologií materiálů společnosti IBM nám umožní vytvořit průlomové technologie zpracování pro procesory 32nanometrové generace i pro pozdější generace.“

Výzkum a vývoj bude probíhat ve Výzkumném centru Thomase J. Watsona IBM v Yorktown Heights (stát New York), v Centru pro polovodičový výzkum, které je součástí komplexu Albany NanoTech, a v 300milimetrovém výrobním zařízení IBM v East Fishkill.